mandag den 28. september 2015

squash & gulerodsmuffins m. mørk chokolade...

Squash- og gulerodsmuffins m. mørk chokolade. 


Squash- og gulerodsmuffins i en sundere version. Bon appetit. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

En god måde at bruge grøntsager og frugt er, anvende det i boller og kager. Det gør dem både svampet, sunde og giver god smag. 

Har anvendt squash og farvet gulerødder i denne opskrift. Har samtidig erstattet smør med kokosolie og halvdelen af sukkermængden med sukrin, der kaloriemæssigt er lavere. Har anvendt Amo Selfraising Flour og udelader derfor bagepulver. Det gør muffins og kager ekstra luftige og lækre. De blev superlækre og vil derfor lige dele opskriften på bloggen. 

Jeg gav teenageren en af de lækre muffins med i madpakken i dag, og var spændt på hans reaktion! Med de mange timer i gymnasiet, er det vigtigt med god og sund kost, og han roste den til skyerne. Han havde været skeptisk over, at grøntsagerne skulle i muffins. .0) 

Squash- og gulerodsmuffins med mørk chokolade. 

Ingredienser: 
  • 250 gram sukker - anvender ½ sukrin og ½ rørsukker. 
  • 2,5 dl kokosolie - uden at smelte det. 
  • 3 æg
  • 300 gram Amo selfraising flour - udelader derfor bagepulver, men du kan bruge ølandshvedemel eller alm. hvedemel og tilsætte bagepulver.  
  • 50 gram havremel
  • 400 gram squash og farvet gulerødder. 
  • 1 tsk natron.
  • 2 tsk. bagepulver - udelades ved selfraising flour. 
  • 2 tsk. vaniljesukker eller korn fra ½ vaniljestang.
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt kardemomme. 
  • 50 gram mørk chokolade 70% - kan udelades, men giver go' smag.
  • Hasselnødder til drys. Alternativt andre nødder - se topping. 
Topping: 
  • 2oo gram flødeost, natural (ikke light).
  • 125 gram smør. 
  • 125 gram flormelis
  • 2 tsk. vanilje. 
  • Hasselnødder eller anden pynt - kun fantasien sætter grænsen. 
Fremgangsmåde:
  • Vend sukker og kokosolie i en skål og tilsæt et æg ad gangen og pisk massen luftig. 
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen og vend det i æggemassen. Dejen kan nu føles lidt fast.
  • Skyl og skræl grøntsagerne og riv dem på rivejern. 
  • Tilsæt grøntsagerne og vend dem i dejen. 
  • Hak chokoladen rustik og vend i dejen. 
  • Fyld dej 3/4 op i muffinsforme og pynt med hasselnødder. 
  • Bag dem midt i ovnen på 150 grader varmluft til de er gyldne. Hver ovn er forskellig, så hold øje med dem. 
  • Tag en spydtes for at se om de er færdigbagt.
  • Lad dem køle let af før de nydes. 
Topping: 



  • Bland alle ingredienser sammen. 
  • Hæld massen i en engangssprøjtepose og pynt muffins når de er kølet af. 

    • Bon appetit. 

      Obs: 
      Scrol også helt ned i bunden af bloggen, hvor du kan se favoritindlæg, min blogrulle og favoritsider, der er med til at inspirere mig i hverdagen. Bloggen har også sin egen facebookside Justlove2ndhandbyleneb. Giv siden et like, og vælg Ja til notifikationer, så får du løbende blogopdateringer, opskrifter, anbefalinger og billeder fra hverdagslivet. Følg også gerne bloggen på BlogLovin  & Google+. Bloggens 2 IG profiler: @justlove2ndhand og salgsprofil secondhand_aarhus_bylene. Link i bio til bloggen på begge IG profiler.

      Klar til at komme i ovnen. Bruger svanemærket muffinsforme. 


      Lækre svampet muffins med squash og gulerødder. Bon appetit. 

      tirsdag den 22. september 2015

      Food Festival som frivillig og gæst....

      Food Festival som frivillig og gæst. 

      VIP-teltet hvor frivillige og aktører spiser. Elsker det bæredygtige koncept, og den lækre mad laves af Århus Tech kokkeelever. Mums. 

      Foodie Selfi' .0) så er vagten i Madværkstedet igang. Det' sjovt!

      Food Festival Tjek'in for frivillige. Første vagt fredag morgen. 

      Frivillig i Madværkstedet, hvor vi klargøre workshops og servicere aktørerne under de forskellige workshops der foregår hele fredag. 

      Fermentering i Madværkstedet. Briefing med aktørene, hvor vi som frivillige blev klædt på til, at forberede de forskellige workshops.

      ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

      Fredag morgen tjekkede jeg ind på Food Festival som frivillig. Jeg skulle være i Madværkstedet, med Katrine Langvad bag bloggen Rustic Kitchen Affairs som områdeansvarlig. Jeg havde mødt hende til frivillig arrangementet, der blev afholdt før Food Festival gik i luften og har tidligere mødt hende til bloggerevent i Økologisk Landsforening med Anne Hjernøe. Læs her.

      Udover Katrine som områdeansvarlig, var vi 3 frivillige til Madværkstedet, hvor opgaverne bestod i, at forberede de forskellige workshops og servicere aktørerne før, under og efter. Der var kort tid imellem de enkelte workshops og med kort overlap, var det med at være hurtige så tidsplanen holdt. 

      Imens de var i gang, var der tid til at puste ud inden det gik løs igen. Vi havde mulighed for at være fluen på væggen til de forskellige workshops. Fredagen startet ud med et interessant oplæg med en række kendte professorer, kokke, iværksættere og en række virksomhedsledere. Fik ved denne lejlighed også hilst på Søren Gade, der holdt oplæg omkring bæredygtighed. 

      I VIP teltet blev vi forkælet med lækre måltider lavet af kokkeelever fra Århus Tech - Mad & Gastronomi, hvor jeg selv lige har taget hygiejnebevis. (det kommer der mere om i et andet blogindlæg)! 

      Fredagens workshops bød på alt fra fermentering ved SLOW Living Workshops, Madrouletten der er en social og uformel madklub, hvor du møder nye mennesker, til Food Gear med håndlavede japanske knive af højeste kvalitet. Det foregik som et slibeværksted og man kunne se et stort udvalg af de mange lækre knive. Der var også hyggeligt besøg af Syltedronningen - Sylt med de 5 grundsmage. 

      Gastromand var på lørdag, men kom allerede fredag for at læsse noget af maden af. En af kokkene gjorde nogle af delelementerne klar imens de andre workshops var i gang, og det var interessant at følge med i hans forberedelse med poppet ris og hummersauce. Den workshop ville jeg gerne have deltaget i, men foregik lørdag og alle billetter var revet væk på kort tid.  

      Vejret var i top frem til eftermiddagen, og så viste efteråret sig fra sin koldeste side. Det regnede så meget, at vi kunne sætte kanoer og kajak til rådighed for gæsterne på pladsen. Heldigvis foregik de forskellige worshops i tørvejr i teltet, men det var koldt. Derfor er det altid godt at være beredt med al slags påklædning og fodtøj - og så hjælper det med godt humør og godt samarbejde imellem frivillige, områdeleder og aktører. Der blev knoklet for at lave de lækreste workshops, så aktører og gæster fik en god oplevelse samtidig med, at det var sjovt og hyggeligt. Læs mere om Food Festival som gæst og som frivillig søndag længere nede i blogindlægget, under billederne. 

      Sylteværkstedet med Syltedronningen. En helt fantastisk hygli' dag.


      Sylteværkstedet med Syltedronningen. Top hygli' og sjov syltedag som frivillig i værkstedet, og jeg fik selv lært nogle gode tricks .0)


      Sylteværkstedet med Syltedronningen. En rigtig sjov og lærerig dag som frivillig. Fik sat mange gæster igang med kunsten at sylte. .0)


      Syltedronningen og assistent. Vi havde en herlig og sjov dag i sylteværkstedet søndag, og fik sat mange gæster igang med at sylte.























      Food Festival som gæst. Det er 3. år, at jeg er frivillig på Food Festival, og jeg har hvert år tilmeldt mig som frivillig 2 dage ud af 3 med plads til, at jeg en af dagene kan nyde festivalen, og se hvad den byder på.

      Jeg kommer gratis ind som frivillig, men inden Food Festival var jeg heldig at vinde 2 billetter af Dit Landkøb - vejen til din gårdbutik på instagram og inviteret min teenagesøn med, så han kan følge lidt med i, hvad det er hans mor laver på festivalpladsen! .0)

      Han har dog ikke tålmodighed til at gå rundt i flere timer, men hyggeligt at han havde lyst til en lille mor/søn tur. Vennerne trækker i den alder, og der er mange lektier i gymnasiet der skal passes. Vi var rundt og smage på en masse lækkerier på pladsen. Han var endda så modig og smage på hestekød, selvom det var lidt grænseoverskridende! Men det er godt at få styrket sanserne og komme ud af sin comfort zone! Vi gik videre til "havet" og smagte på rejer, fiskefrikadeller, tang og Scandic serveret champagne imens vi stod i kø til maden. Det var ik' så ringe endda .0))

      Planteriget var fyldt med lækkerier af den sunde slags. Både rarbarbersaft, frugt og grøntsager i lange baner. Vi købte et glas økologisk rabarberkompot og farvet gulerødder, som jeg kan spise i store mængder. Haps!

      Efter teenageren tog hjem, fortsatte jeg min jagt rundt på lækre smagsprøver. 45 minutters kø for at smage på Arla Unika oste, mælk og kakao var lang tid, men heldigvis kom de rundt med fade så man i køen kunne smage på herlighederne. Da jeg nåede frem til Unika specialiteterne, fik jeg også den gode historie med i smags-oplevelsen, meeeeen de kan godt korte den lidt ned, så tiden i køen bliver kortere. Det gode er, at Arla Unika åbner butik i Latinerkvarteret, et stenkast fra mit hjem.

      Men det er et mekka af smags- og sanseindtryk på Food Festival. At gå rundt og nyde de mange områder og tage sig tid til at se, smage og lytte til de forskellige aktører. Jeg ville dog ikke for sent hjem, da det var vigtigt for mig at lade op til søndag, hvor jeg igen var frivillig.

      Food Festival som frivillig i "Det Kolde Nord 
      Søndag startede min vagt kl. 08.00, så jeg tjekket ind og smuttede i VIP teltet for at få lidt morgenmad og en kop mokka inden min vagt startet.

      Jeg havde vagt i "Det Kolde Nord" med fokus på specialiteter i de nordiske lande. Sammen med syltedronningen, og 2 frivillige skulle jeg være i et sylteværksted, hvor gæsterne kunne hoppe ud i kunsten af sylte rødløg, tomater og råsyltet solbær. Syltedronningen havde jeg lært at kende fra workshoppen i Madværkstedet om fredagen (læs øverst i blogindlægget), så det blev en super hyggelig søndag. Vi stod for at sælge sylteglas og instruere gæsterne i kunsten at sylte. Der var virkelig gang i sylteværkstedet, og fik selv lært nogle gode fif.

      Desværre manglede de en myndig person til at stå i en Food Bar sammen med en flok unge til salg og opfyldning af drikkevarer, og de måtte trække på mig. Som frivillig er det naturligvis vigtigt at være omstillingsparat, men jeg ville hellere være blevet i det hyggelige sylteværksted. Der var så god en stemning.

      Endnu engang var det en super god og spændende oplevelse, at være frivillig på Food Festival som frivillig, og vender selvfølgelig tilbage i 2016. Fællesskabet, de spændende opgaver og ikke mindst den lækre mad i VIP teltet. .0) 

      Kan kun anbefale det til andre som overvejer at være frivillig, så har du lyst til at deltage i 2016, så følg med på Food Festival's officielle facebookside. Du kan se programmet for 2015 herDu kan også læse om min oplevelse som frivillig i 2014 her. Ses vi i 2016? 

      Obs: 
      Scrol også helt ned i bunden af bloggen, hvor du kan se favoritindlæg, min blogrulle og favoritsider, der er med til at inspirere mig i hverdagen. Bloggen har også sin egen facebook-side Justlove2ndhandbyleneb. Giv siden et like, og vælg Ja til notifikationer, så får du løbende blogopdateringer, opskrifter, anbefalinger og billeder fra hverdagslivet. Følg også gerne bloggen på BlogLovin  & Google+. Bloggens 2 IG profiler: @justlove2ndhand og salgsprofil secondhand_aarhus_bylene. Link i bio til bloggen på begge IG profiler. 


      Aftensmad i VIP-teltet. Svært at begrænse sig med al den lækre mad som Århus Tech - Mad & Gastronomi kokkeelever står for at lave. Det kræver, at jeg faster mindst 1 uge før og efter Food Festival .0) 

      lørdag den 12. september 2015

      1,03.34 ....

      1.03.34




      Løbsnummer udleveret. Spændingen stiger. 12 km ruten starter snart. 

       Klar. Parat. Løb. Står klar i startområdet til 12 km løb. 

      ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

      Søndag d. 30. august - dagen før min fødselsdag - blev Marselisløbet afholdt på Tangkrogen. Kampklar var jeg til at gennemføre mit første løb, og havde tilmeldt mig 12 km ruten. 

      Jeg har trænet op til løbet i Riis Skov over en periode, og med den ugentlige træning i Riis Skov med løb flere gange ugentligt på 8-10 km, følte jeg mig godt klædt på til, at afprøve 12 km ruten. Det kuperet terræn i Riis Skov inkl. djævlebakken - både ned og op et par gange på min rute - er klart med til, at min form er god. 

      Der var fælles opvarmning og der blev holdt tale før startskuddet lød. Spændingen steg. Der blev talt ned fra 10, og så lød startskuddet. Der var mange løbere tilmeldt ruten, så der var rift om at komme ud af startboksen, som var det en flok vædeløbsheste der stod klar til at løbe. 

      Ruten gik ud langs Strandvejen og igennem Marselisskoven ud langs asfaltvejen, hvor vi bl.a. passeret dyrehaven. Der var mange løbere så det var med at finde plads til, at løbe frit og løbe sammen med nogle, der løb samme tempo som jeg selv. På ruten var der musik med DJ og flere vandposter undervejs. Der var mange pensionister med, og det synes jeg var ret sejt. Klart de lige var forbi vandposterne i det lumre vejr, men flot at de også deltog. De første 5 km fortsatte ud langs asfaltvejen. Her blev vi så ført ind på skovstierne hvor jeg så frem til, at ruten blev mere kuperet. Det blev den og det var sjovt, at sætte tempoet op. Fik også overhalet en del løbere op ad bakkerne. .0)

      De 12 km var overraskende hurtigt gennemført og fik en sms med min tid straks jeg passeret mållinjen med tiden 1.03.34. Nåede ikke at blive forpustet på ruten. Og det må jo betyde, at min ugentlige træning i Riis Skov, har givet mig en god grundform. 

      Det var en god oplevelse, og sjovt at prøve at være med til mit første løb. Jeg var også godt tilfreds med min tid. Kunne godt løbe hurtigere i starten, men da jeg ikke kendte rutens kuperet terræn, valgte jeg at tage det med ro i starten. Mit mål var at gennemføre løbet, da det jo var mit første. 

      Det var en god og sjov oplevelse, og det har klart givet mig blod på tanden til, at deltage i flere løb fremadrettet. Jeg vil fastholde mine løbeture på 8-10 km flere gange ugentligt i kuperet terræn, og sætte mig nye mål. 

      Du kan læse om Marselisløbet her, og se resultatlisten her. Ud af 45 deltagende løbere i aldersgruppen 40-44 (kvinder) på 12 km ruten, blev jeg no. 13. 

      Deltog du i Marselisløbet? Fortæl gerne om din egen oplevelse af Marselisløbet i kommentarsporet under blogindlægget. .0) 


      Obs: 
      Scrol også helt ned i bunden af bloggen, hvor du kan se favoritindlæg, min blogrulle og favoritsider, der er med til at inspirere mig i hverdagen. Bloggen har også sin egen facebookside Justlove2ndhandbyleneb. Giv siden et like, og vælg Ja til notifikationer, så får du løbende blogopdateringer, opskrifter, anbefalinger og billeder fra hverdagslivet. Følg også gerne bloggen på BlogLovin  & Google+. Bloggens 2 IG profiler: @justlove2ndhand og salgsprofil secondhand_aarhus_bylene. Link i bio til bloggen på begge IG profiler.

      torsdag den 3. september 2015

      #pause

      Da batteriet på min pc er bukket under (nok pga. bloggerpresset!!) ;) og batteriet derfor er kørt helt flad, holder jeg derfor en pause på bloggen indtil næste uge. 

      Jeg vil vende stærkt tilbage med opdatering fra Marselisløbet, min fødselsdag d. 31. august og Food Festival 2015 den kommende weekend, hvor jeg er frivillig både fredag og søndag. Du kan dog altid læse tidligere blogindlæg i venstre kolonne på bloggen. .0)

      Følg gerne bloggens facebookprofil og på bloggens IG profil @justlove2ndhand hvor jeg løbende opdatere fra Food Festival og så bugner min salgsprofil secondhand_aarhus_bylene med masser af nyt & secondhand tøj & boligting, som du er velkommen til at smide et bud på. I biografien på begge IG profiler er der info med mobiltelefon og direkte link til bloggen.

      Obs: 
      Scrol ned i bunden af bloggen, hvor du kan læse de 10 mest læste blogindlæg på bloggen og de favoritblogs og sider der inspiere mig i min hverdag. 

      Følg også meget gerne med på BlogLovin og Google+. 

      mine 2 IG profiler: @justlove2ndhand & secondhand_aarhus_bylene

      Vender meget snart tilbage igen. 

      KH Lene .0)