fredag den 28. august 2015

Samosas med filodej ...

Samosas med filodej. 


Når først teknikken er lært med at folde trekanter & ruller, er det nemt. Her med kylling, spinat og feta. Bon appetit. 


Samosas serveret med sursød chilisauce, perfekt til kylling. 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Samosas med filodej. 
Du kan jo fylde alverdens kræs i samosas. Tøm hvad du har i grøntsagsskuffen og mix det med evt. kylling eller oksekød. En af mine favoritter, som jeg har lavet flere gange er samosas med kylling, spinat, most kartoffel og feta - uden feta til teenageren .0)Laver derfor nogle gange ruller, så jeg holder dem adskilt i trekanter og ruller, så der er noget for enhver smag. .0)

Ingredienser: 

  • 1 pakke filodej. Indeholder 2 små pakker. 
  • 1 pakke kyllingebryst eller filet. 
  • 1 pose frossen spinat - økologisk. 
  • ½-1 pakke feta 
  • Kogte kartofler, rest fra dagen før giver go' smag.
  • Salt & 5-korns peber, evt. andre krydderier. 
  • kokosolie til stegning (eller alm. olie / smør). 
Fremgangsmåde: 
  • Svits spinat i lidt kokosolie. Mos kartoflerne og tilsæt spinat. 
  • skær kyllingebryst / filet ud i små stykker og steg det på panden i lidt (valgfri) olie / smør. 
  • tilsæt feta til sidst og krydre med salt & peber + evt. andre krydderier.  
  • Pak en pakke filodej op ad gangen og klip dem over på tværs i 3 strimler. Dejen er meget porøs og der skal arbejdes meget forsigtigt med den. Vent til fyldet er helt klar. 
  • Pensl med lidt olie på et stykke ad gangen. 
  • Læg med en ske lidt af fyldet ned i det ene hjørne på filodejen og fold nu filodejen til en trekant. Find evt. vejledning på youtube.com, hvis du ikke har prøvet det før. Det kræver lige lidt fingersnilde. De kan også laves som ruller, hvis du synes det er lettere. Hav lidt olie klar i en lille skål, hvis der er brug for at pensle løbende, og pensl til sidst filotrekanter / ruller. 
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader til de er gyldne. Hold øje med dem, da hver ovn er forskellig. 
  • Lad dem køle let af, og server dem med en sursød chilisauce eller raita. 
  • Perfekt til hurtig aftensmad, madpakken, picnicturen eller til gæster med et glas Asti eller kold hvidvin. Bon appetit.  
Tip: 
  • Variér fyldet, hvor du steger oksekød med en rest kartofler, og spinat og leg med krydderier. Der findes mange fine opskrifter på samosas. Da jeg var til bloggerevent i Økologisk Landsforening med en række andre øko-bloggere i forbindelse med udgivelsen af Anne Hjernøe's nye Kartoffelbog - Annes bedste kartoffelretter - lavede en af grupperne opskriften på Samosas med kartofler, og de smagte også godt. Find opskriften i bogen her. De kan også virkelig anbefales. uhm. .0) 

Obs: 
Scrol også helt ned i bunden af bloggen, hvor du kan se favoritindlæg, min blogrulle og favoritsider, der er med til at inspirere mig i hverdagen. Bloggen har også sin egen facebookside Justlove2ndhandbyleneb. Giv siden et like, og vælg Ja til notifikationer, så får du løbende blogopdateringer, opskrifter, anbefalinger og billeder fra hverdagslivet. Følg også gerne bloggen på BlogLovin  & Google+. Bloggens 2 IG profiler: @justlove2ndhand og salgsprofilsecondhand_aarhus_bylene. Link i bio til bloggen på begge IG profiler. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar